dinsdag 22 augustus 2017

Barefoot Park Brunssum


Hey girls veel lieverds waren benieuwd naar mijn verslag hoe het gisteren was in het blote voeten bos/park in Brunssum. Jullie kregen al een klein voorproefje door mijn gedeelde collage. 


Dochterlief en ik ondernemen nu wat vaker een uitstapje richting het bos omdat het ons allebei zo goed doet. Beide ziek thuis met dezelfde klachten (burnout) en dan is het fijn dat je dat samen met iemand anders kunt delen. Allebei lekker energie op doen in de natuur, je hoofd wat leegmaken en daarnaast ook actief bezig zijn. 


Gisteren vroeg dochterlief dus of ik al plannen had die dag, nope (later bleek van wel toen ik op de kalender keek, maar gelukkig kon ik die afspraak makkelijk verzetten :)) dus een uurtje later afgesproken. 
Instructies gekregen welke schoenen ik het beste kon aan doen om achter te laten, we gingen met de auto zodat we onze energie daar konden gebruiken. 



We lopen allebei graag op onze blote voeten en achteraf moet ik eerlijk toegeven dat het me nog niet eens opviel dat ik 2 1/2 uur op mijn blote voeten heb gelopen. 
Het was zalig, natuurlijk als je bepaalde 'hindernissen' nam dan was het niet altijd even prettig, zoals over een 'pad' met kiezelstenen. Maar het was gewoon heerlijk om daar lekker rond te lopen. 



We hadden allebei een Urban Hippies Hip Pocket omgedaan (dochterlief had gevraagd ook eentje voor haar mee te nemen) zodat we geen tas of iets hoefden mee te nemen. Ik had wel een fles water meegenomen, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel bij me. 


Als er mensen achter ons liepen stopten we meestal om die even voor te laten gaan, zodat we zoveel mogelijk in alle rust konden lopen. Ik hou er niet zo van als ik veel mensen om me heen heb in de natuur, daar kom ik voor mijn rust.
Maar op zo'n zomerse dag als gisteren zijn er natuurlijk wel meerdere mensen die hetzelfde idee hebben opgevat ;). 
Terwijl ik deze blogpost aan het schrijven ben zit ik trouwens op een boomstam in een bos, niet waar ik altijd ga wandelen maar een ander bos (Imstenrader bos). Wat is het fijn om in zo'n groene omgeving te wonen en meerdere plekken om te gaan wandelen in de buurt te hebben. Vandaag Dress Vera Black aan en wederom een Urban Hippies Hip Pocket.


Terug naar het blote voeten pad, al snel was er water waar je doorheen kon waden. Iedere keer kon je een keuze maken of je de hindernis wel wilde nemen, je kon er dus ook gewoon langs lopen. 
Maar het is natuurlijk wel het leukste om aan zoveel mogelijk mee te doen indien mogelijk. 






De hindernis baan in de grote vijver heb ik wel maar overgeslagen, dat heb ik mezelf niet aangedaan. Dochterlief riep al naar me dat dat slim van me was. Nee dat is niks voor mij, ik zou nog liever heerlijk in het water zijn gaan zwemmen als dat mocht, zo'n heerlijke dag was het :)



Oh ik zie trouwens op bepaalde foto's mijn enorme buik, mennn ik lijk wel zwanger. Vooral door het heuptasje werd die buik af en toe benadrukt, maar ja dat zij maar zo, hij zit er nu eenmaal. Het duurt nog even voordat ik weer in balans ben en beter in mijn vel zit waardoor ik het afvallen weer kan oppakken. 


Hihi deze fotoserie moest ik achter elkaar zetten, de eerste nog een gewone selfie...de foto ernaast begon ik uit balans te raken (dochterlief kijkt wat verschrikt), daarna lacht ze zich suf hihi, op de achtergrond heb ik het mooi maar weer gered (en nee geen water in de buurt hoor ;)), kun je je voorstellen als ik de hindernis baan gedaan had in het water...whahaha dat was lachen geweest...


Wat ik ook leuk vond dat er mooie spreuken hingen in een bepaald gedeelte...


Er waren zelfs elfjes...


Er waren ook wat diepzinnigere momenten, mooi daar hou ik wel van. Je kunt een labyrint lopen en ook een spiraal ervaren, mooi om even stil te staan hoe je in het leven staat. Het labyrint was niet zo diepzinnig omdat er kinderen rond aan het rennen waren. Maar in de oneindige cirkel/spiraal hebben dochterlief en ik in alle rust kunnen lopen (geen foto's van). Ik nam als thema 'naar binnen gaan' en daarna naar buiten lopend 'loslaten'. 



Verderop kwam weer een uitdaging, een modderbad. En ja hoor die heb ik gewoon gedaan...nou ja met een beetje aanmoediging van dochterlief. 




Later bleek er nog een modderpad te zijn met verderop het modderbad van de eeuwige jeugd. Nou het stonk daar wel hoor in het bad van de eeuwige jeugd en die ging best diep. 







Maar gelukkig niet zo hoog als mijn Bandelettes (de foto is na het eerste modderbad genomen ;)). 
Wat ben ik toch enorm blij met deze geweldige oplossing tegen schurende bovenbenen. En wat ben ik enorm blij met Tante Betsy haar mouwloze jurkjes, mijn Dress Summer Klaver Black had ik wat opgetrokken ;).


En het allerblijste ben ik met mijn dochter, wat is het fijn om zulke dingen samen te ondernemen, samen te genieten...




Aan het einde was het tijd om jezelf schoon te schrobben met een ouderwetse afwasborstel. En als afsluiting hebben we nog lekker op het terras gezeten en iets genuttigd. 


Dit is zeker de moeite waard om nog eens te gaan doen, het was een fun uitje. Als je trouwens niet met de auto bent kun je je spullen achterlaten in een kluisje. Het Blote Voeten Park in Brunssum kost trouwens €6,50 voor volwassenen. 


Hebben jullie als eens zo'n blote voeten pad gedaan? Wellicht hebben ze zoiets ook wel bij jullie in de buurt ;). 

Lots of love from Susan

Ps terwijl ik in het bos mijn blogpost zat te schrijven, kreeg ik een whatsapp van Anita van Tante Betsy dat de streepjescollectie in de sale was. Dus als een gek naar de webshop gesjeesd en een zwarte summer cross stripe jurk in mijn winkelmandje gesmeten en naar de kassa gerend (wel nog even de kadobon van mijn broer ingewisseld ;)). 
Misschien scoor jij nog wel wat leuks, een jurk of bij de shirtjes/tops (die zijn nu ook in de sale, ik heb nog even zitten te twijfelen over zo'n raglan shirt stripe voor bij mijn fysio outfit).